Ακολουθήστε μας:

Μελέτη HACCP – Ανάλυση Επικινδυνότητας και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου

Home Μελέτη HACCP – Ανάλυση Επικινδυνότητας και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου

Άμεση επικοινωνία

    Η μελέτη HACCP αφορά στην ασφάλεια τροφίμων.

    Εμπεριέχει διαδικασίες που διασφαλίζουν την υγεία του καταναλωτή και η εφαρμογή του θεωρείται αυτονόητη σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, αποθήκευσης και πώλησης τροφίμων και ποτών.

    Είναι νομική απαίτηση από τον κοινοτικό κανονισμό (ΕΕ) 852/2004 και τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

    αναλυση επικινδυνότητας

    Πλεονεκτήματα

    Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της ύπαρξης μελέτης HACCP στην επιχείρηση, είναι η απαλλαγή από την ανάγκη πιστοποιημένης εκπαίδευσης των χειριστών τροφίμων στην ασφάλεια των τροφίμων. Σύμφωνα  με το ΦΕΚ 2616 Β, εκδ. 17-8-2007, η ύπαρξη μελέτης HACCP επιτρέπει την εσωτερική εκπαίδευση του προσωπικού της επιχείρησης τροφίμων, εφόσον υπάρχει διαδικασία, αντίστοιχο υλικό εκπαίδευσης και συμπληρωμένο αρχείο.

    ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ HACCP, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

    ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ

    ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ, ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ ΦΕΚ (ΤΕΥΧΟΣ ‘B 2161, 23-6-2017) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΕ 852/2004.

    ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

    (ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΕΙ ΕΦΕΤ, ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,  ΦΕΚ ΄Β, 1616, 17-8-2007).

    ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ HACCP

    ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ HACCP ΑΠΟ ΤΟ EASY-HACCP, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.